Найсмачніша закуска із баклажанів — літній рецепт нарозхват.


Ця закуска з баклажанів дуже популярна — ароматна, в міру пряна і дуже соковита. Баклажани в маринаді з медом, оцтом і соєвим соусом додають ніжності і насиченості смаку. Цей рецепт ідеальний для літніх днів.
Рецепт опублікували Smachnenke.
Вам знадобиться:
- баклажани (молоді) — 3 шт.;
- цибуля — 1–2 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- зелень — до свого смаку;
- олія — для смаження.
Для маринаду:
- вода — 120 мл.;
- соєвий соус — 3–4 ст. л.;
- мед — 2 ч. л.;
- оцет 9% — 3–4 ст. л.;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування
Баклажани нарізати кружальцями або півкільцями. Обсмажити з обох сторін на олії до рум'яності. Часник подрібнити, цибулю нарізати.
Для маринаду змішати воду, соєвий соус, мед і оцет. Додати сіль за смаком. Маринад повинен бути кисло-солодким.
У глибоку миску викладати баклажани шарами, додавати цибулю, часник і зелень. Залити маринадом, накрити плівкою і поставити в холодильник мінімум на 4 години.
Пропонуємо вам ознайомитися з нашою добіркою рецептів з кабачків:
Рецепт котлет з кабачків, як мʼясні — ніхто не здогадається з чого вони.
Смачний рецепт кабачків по-французьки від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Незвичайна страва, закуска з кабачків, як у ресторані — рецепт з Польщі.
Простий рецепт дерунів з кабачків, які смачніше за картоплю.
Читайте також
- Квашені огірки на зиму — будуть хрумтіти, що всі сусіди почують
- Формування кущів помідорів — як не втратити врожай
- Котлети з кабачками та свининою — справжня подільська класика
- Як мислить кожен знак Зодіаку — особливості інтелекту
- Чим підживити капусту в липні 2025, щоб зібрати великі качани
- Андре Тан змінив правила — що більше не в моді у 2025 році