В Україні побудують два підприємства з переробки зерна на борошно і крупи.


Україна готується до розширення виробництва борошна та круп. На заході країни планують відкрити завод, де буде виготовлятися борошно твердих сортів, а в Полтавській області зосередяться на виробництві круп.
"Наразі в західній Україні будується підприємство з виробництва борошна твердих сортів потужністю до 150 тонн/добу із подальшою переробкою макаронів, а в Полтавській області очікується запуск крупозавода комбінованою потужністю до 100 тонн/добу", - розповів Родіон Рибчинський, директор спілки "Борошномели України".
Крім того, планується виробництво комбінованих продуктів, таких як сухі сніданки, крохмаль, енергетичні батончики тощо. Рибчинський підкреслив важливість інвестицій у виробництво, вивчення ринкових тенденцій та розвитку маркетингових стратегій.
Зростання експорту та конкурентоспроможності
Перспективним кроком може стати відкриття борошномельних підприємств на узбережжі Чорного моря, що дозволить підвищити експортний потенціал та зміцнити позиції українських компаній на світових ринках.
Україна активно розвиває виробництво борошна та круп з метою підвищення експортної потужності та конкурентоспроможності на міжнародному ринку харчових продуктів. Плани з розширенням виробництва та розробка нових продуктів можуть стати ключовим етапом у досягненні цих цілей.
Читайте також
- Омбудсменка пояснила, у якому випадку можна скласти НМТ-2025 на додатковій сесії
- Україна завершує підготовку до скринінгу з ЄС у сфері водного законодавства
- Енергосистема потребує 2,2 ГВт маневрової генерації - прогноз
- В Україні хочуть збудувати 400 елеваторів на 5 млн т зерна
- Дорожче або ніяк: пекарі зробили невтішний прогноз щодо цін на хліб в Україні
- В Україні іспити на "механіку" можуть піти у минуле: що зміниться для майбутніх водіїв